Zbog nezakonitih prijava:: Aktivisti grupe „Pravda za Davida“ pocijepali prekršajne naloge

Članovi grupe „Pravda za Davida“ najavii su kolektivnu tužbu protiv MUP-a RS, na čelu sa ministrom Draganom Lukačem, zbog kršenja osnovnih ljudskih prava

Desetak članova neformalne grupe "Pravda za Davida" danas su u Osnovnom sudu u Banjaluci predali kopije prekršajnih prijava, koje im je predhodnih dana uputila policija jer su tokom svakodnevnog okupljanja u porti crkve Hrista spasitelja u Banjaluci uzvikivali "Pravda", "Pravda za Davida", "Tegeltija ostavka".

Neki od njih su dobili i šest prekršajnih prijava, a nekima je stigao prekršajni nalog za dane kada uopšte nisu bili ispred crkve, gdje se svako veče pale svijeće za ubijenog Davida Dragičevića.

Sudu su predali kopije prijava, dok su originale pocijepali, navodeći da se radi o nezakonitim prijavama, koje spadaju u kategoriju „smeće“.

Oni traže da se banjalučki sud što prije izjasni o tim prijavama, izražavajući nadu da će postupiti u skladu sa zakonom i odbaciti kao neosnovane sve prekršajne naloge. Svi koji su dobili prekršajne prijave po jednom nalogu treba da plate 100 KM.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ najavili su kolektivnu tužbu protiv MUP-a RS, na čelu sa ministrom Draganom Lukačem, zbog kršenja osnovnih ljudskih prava - slobode govora, slobode kretanja i slobode mišljenja, piše Žurnal.info.