Pravda za Dženana Memića: Predugo ovo traje, očekujemo osuđujuću presudu

-
Da nam je neko prije 8. februara 2016. godine rekao da ćemo doživjeti ovo što smo doživjeli u proteklih skoro 7 godina - ne bismo mu povjerovali

 

Danas je održano suđenje u slučaju "Dženan Memić" gdje su završne riječi iznosili advokat porodice Memić Ifet Feraget i Muriz Memić, otac stradalog Dženana.

Nakon toga su se oglasili na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića".

- Mi smo obični ljudi, obična porodica. Da nam je neko prije 8. februara 2016. godine rekao da ćemo doživjeti ovo što smo doživjeli u proteklih skoro 7 godina - ne bismo mu povjerovali. Možda bismo se i posvađali sa onim ko bi nam tako nešto rekao, jer je bilo nezamislivo. I nismo u to vjerovali ni tog 8. februara, niti u prvim danima nakon te kobne večeri. Štaviše, govorili smo da vjerujemo našoj policiji, da vjerujemo našem pravosuđu, vjerujemo u ovu državu - naveli su.

Vjerovali su policiji

Kažu da i kada su im se javili novinari i pitali šta se desilo, njima su rekli:

- Mi vjerujemo našoj policiji, riješit će oni to. Nećemo da se miješamo.

- Mi tražimo da nam se dokaže suprotno onome što smo u proteklim godinama doživjeli, vidjeli i na svojoj koži osjetili - tražeći da nam se dokaže da ovo jeste pravna država, da zakon vrijedi za sve i da se neće dopustiti da se izvuku oni koji su iskoristili svoje položaje i poznanstva, kako bi zataškali okolnosti pod kojima je stradao naš Dženan - pišu na ovoj stranici te dodaju:

- Nije naše bilo da istražujemo sami, nije naše bilo da sakupljamo dokaze, da podnosimo disciplinske i krivične prijave, ali je naše postalo onoga trenutka kada smo vidjeli i shvatili, da oni koji su ustvari plaćeni za to da štite nas građane, da štite našeg Dženana - od samog početka štite ustvari počinioce i nalogodavce.

Zahvalili su se tužiocima i istražiteljima

Zahvalili su se tužiocima i istražiteljima koji su na ovom slučaju radili, i naravno advokatu Ifetu Feragetu.

- Očekujemo osuđujuću presudu. Predugo ovo već traje sve - zaključili su.

 

 

FOTO: AVAZ