Cazinjani obilježili Praznik rada: Na Ostrošcu pravi dernek

Mnogobrojni građani Cazina jučer su na svatko svoj način, obilježili Međunarodni praznik rada, 1. maj.

Po običaju, većina se odlučila za boravak u prirodi, uz druženje sa prijateljima, te neizostavnu prvomajsku janjetinu. U Cazinu su tradicionalno najatraktivnije lokacije Dobrenjica, Stovrela, te mnogobrojna mjesta pored rijeka. Ipak, jučer je po mišljenju mnogih najviše naših sugrađana posjetilo Ostrožac.

Kazu da u Cazinu postoji izreka ako ne znaš gdje ćeš za 1. maj, vidimo se na Ostrošcu. Prvomajski praznici u ovoj cazinskoj mjesnoj zajednici svaki put privuku više hiljada posjetilaca, ne samo sa ovih prostora nego i znatno šire. Tako se i ove godine od ranih jutarnjih sati mogla čuti muzika sa svake strane ulice. Štandovi, miris janjetine i veliki broj građana nešto je što se ne propušta 1. maja i tako nekoliko desetina godina unatrag. Hiljade naših sugrađana i ove je godine uživalo u suncu i mnogobrojnom sadržaju koji je ponuđen jučer na Ostrošcu.

Objektiv Huseina Badića jučer je posjetio Ostrožac te zabilježio atmosferu u najpopularnije mjestu među Cazinjanima ove godine kada je u pitanju proslava Praznika rada.

ostrozac (8).jpg
ostrozac (7).jpg
ostrozac (6).jpg
ostrozac (5).jpg
ostrozac (4).jpg
ostrozac (3).jpg
ostrozac (1).jpg