Precizno slijetanje u zadanu tačku- paraglajding Cazin Open Cup 2021. danas ispunio očekivanje

.
Adis Mehić iz Cazina redovno učestvuje u sportskim takmičenjima u paraglajdingu, a svaku priliku i slobodno vrijeme koristi da ode na planinu Gomila i uključi se u termične ciklone koji ga podižu, te nose iznad Cazina i po nekoliko sati.

Paraglajding za njega predstavlja neku vrstu spoja zabave i sporta putem čega uživa u adrenalinu i lijepom druženju.

 

Danas je Cazinu održano otvoreno 'paraglajding' takmičenje pod nazivom „Cazin Open Cup 2021“. Radi se o takmičenju u disciplini precizno slijetanje u zadanu tačku, a učešće su uzeli paraglajderi iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

 

Inače, ljubitelji ekstremnih sportova, naročito paraglajderi, rado dolaze na Veliku Gomilu kod Cazina na već tradicionalno takmičenje u disciplini precizno slijetanje. 

 

Na ovogodišnjem takmičenju, kojeg organizira Aeroklub „Kumulus“ ove godine učešće je uzelo 7 klubova iz BiH i regiona. Ovaj sport je opasan onoliko koliko mu dozvolite da on to bude, reći će vam paraglajderi. 

 

Za upravljanje krilom, osim hrabrosti potrebno je i određeno znanje koje letaču treba u momentima kada mora donijeti određene odluke i pravovremeno reagirati.