PREDIZBORNA SPINOVANJA: Državotvornost kod Bošnjaka jednako kriminal i korupcija

Stranka demokratske akcije izbornim skupom u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici prije nekoliko dana otpočela je kampanju za Opće izbore 2018. godine.

Najviše pažnje privukao je govor Emira Hadžihafizbegovića nekada slavnog glumca a danas jeftinog političkog cirkusanta i pijuna. Na video klipu Hadžihafizbegovićevog obraćanja jasno se čuje njegova poruka kako više državotvorne svijesti ima u šamiji nepismene nene iz Cazina nego u nekim strankama. Na koje stranke je Hadžihafizbegović konkretno mislio, nije jasno. Valjda je mislio na sve osim SDA, a upravo je u tome i najveći problem.

Problem SDA stranke je taj što oni sve one teške bolesti društva kao što je nepotizam (zapošljavanje rodbine, prijatelja i članova porodice), korupcija (držanje primata nad javnim dobrom i pravljenje smutnje i nereda na taj način), kriminal i ostali lopovluci, smatraju državotvornošću. 

Zašto i kako?

Jednostavno!

Krijući se iza priče o tobožnjoj "državotvornosti" koja u prijevodu na obični jezik nane iz Krajine, znači da bukvlano gineš za državu, ako treba daješ svoju krv i dijelove tijela kao što su Krajišnici i učinili u periodu od 1992-1995. godine, te da kao hazreti Omer, veliki ashab Muhammeda a.s., kad na državnom poslu radiš nešto lično, upališ svijeću koju si od kuće donio, umjesto da koristiš državnu.

To je istinska državotvornost, a sve ostalo je jeftini predizborni spin Emira Hadžihafizbegovića i SDA!