PREDIZBORNE IGRE: Gdje su nestali onoliki migranti sa ulica Krajine?

Do prije nepunih mjesec dana, migrantska kriza u Krajini bila je top tepa, a iz kantonalnih institucija baratalo se cifrom od preko 4.000 migranata koji se kreću ovim dijelom BiH.

Najteže stanje bilo je u Bihaću, gdje su migranti svakodnevno bili viđeni u grupama širom grada. Niste mogli proći kroz Bihać ili bilo koji njegov dio, a da ne susretnete barem jednu grupu migranata. Javnost je bila uznemirena a mediji su upozoravali da bi se ova situacija mogla odraziti i na izborne rezultate.

A sada se vratimo u sadašnjost i vrijeme predizborne kampanje. Odjednom toliki migranti su nestali i gotovo da ih ne možete susresti na ulicama. Šta se desilo i kuda su otišli, za sad postoje samo špekuliranja u javnosti.

Neki tvrde da su ih vlasti sakrile na određene lokacije, uglavnom privatne i da tu borave cijelo vrijeme. Ne izlaze nikud i zbog toga nisu viđeni na ulicama.

Sve ovo može biti i netačno, ali svakako da pojedinca i javnost ne ostavlja ravnodušnim, te stoga u Krajini i dalje kruže svakakve priče u vezi s ovom temom.

Šta je od toga istina i šta se zaista desilo sa migrantima, saznaćemo kada prođu izbori.