Predložen pritvor Mithatu Husanoviću zbog pokušaja ubistva bivše supruge

Tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za Mithata Husanovića (62) iz Banovića zbog sumnje da je počinio dva krivična djela – pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra ispred ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede, prenosi Fokus.

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život.

Odmah nakon toga pripadnici policije Banovići su osumnjičenog uhapsili, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u Policijskoj upravi Živinice te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.