Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić danas boravi u Skoplju

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić boravi u Skoplju na poziv George Marshall Evropskog centra za sigurnosne studije i German Marshall Fonda Sjedinjenih Američkih Država na konferenciji posvećenoj ekonomskom razvoju i regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi.

Na konferenciji učestvuju visoki zvaničnici zemalja regiona, Njemačke i SAD-a, među kojima je i ambasador Philip Reeker, čovjek koji bi trebao naslijediti Wessa Mitchela na mjestu pomoćnika američkog državnog sekretara zaduženog za Jugoistočnu Evropu.

''Njemačka i SAD pokazuju poseban interes i spremnost zajedničkog rada, EU i SAD na programima ekonomskog razvoja, izgradnje mira, prosperiteta i stabilnosti za Zapadnom Balkanu. Bez ovakvog, zajedničkog pristupa, nećemo uspješno i brzo riješiti mnoge naše probleme koji nas godinama opterećuju. Od tri velika pitanja na Zapadnom Balkanu – Makedonija je riješila, odnos Srbije i Kosova je, čini se u završnoj fazi i očekujemo podršku u potpunoj stabilizaciji političkih prilika i napretku u BiH prema EU i NATO-u u skorije vrijeme. Vjerujem da će se to, uprkos opstrukcijama postojećih elita i lidera desiti u narednom periodu i da će BiH također otvoriti jednu novu fazu u izgradnji svoje budućnosti i razvoja zemlje u kojoj će naša mladost rado živjeti i ostajati'' – izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.