Preko 100 pacijenata u Hitnoj službi kladuškog Doma zdravlja

.

Hitnoj službi kladuškog Doma zdravlja za pomoć javilo se čak 110 pacijenata u protekla 24h. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Kenan Dautović. Pacijenti su se najviše žalili na virozu, povišenu temperaturu i na hronične bolesti.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira, dok kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Galijaševića.

Isporuka električne energije je stabilna, informišu iz Poslovnice „Elektrodistribucije“.

Uposlenici JKUP “Komunalije” i ove nedjelje rade na održavanju gradske čistoće.

„Kladuška zima 2023“ – Doček Nove 2024. godine na Trgu mladih, koncert Benjamina Kličića i novogodišnji vatromet čekaju vas danas od u 21h. Još danas u Gradskom parku uživajte i u bogatoj ponudi kladuških ugostitelja i obrtnika.

 Danas u većem dijelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne postepeno naoblačenje.  Tokom noći kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 16 °C.

U novogodišnjoj noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima, kiša će padati samo na jugu, jugozapadu i u Krajini. Na planinama tokom noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina i uglavnom u cijeloj zemlji toplo. Prvog dana 2024. god, očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom.

Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti ugodnije većim dijelom dana. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba uzrokovanih vremenom. Tokom jutra i večeri, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura.

Stanje na putevima

U većem dijelu zemlje vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, naročito u većim gradskim cebtrima gdje su planirani javni dočeci Nove godine.

MOLIMO VOZAČE DA DANAS, A POSEBNO VEČERAS U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI, NE VOZE AUTOMOBIL UKOLIKO SU KONZUMIRALI ALKOHOL. MISLITE NA VAŠ ŽIVOT I ŽIVOTE OSTALIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU. UKOLIKO VOZITE, BUDITE MAKSIMALNO OPREZNI I OBAVEZNO DRŽITE ODSTOJANJE IZMEĐU VOZILA.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 sati do 03.01. 2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 02.01. do 24 sata).