Prelijepe fotografije i razglednice Almira Hasanagića iz Bosanske Krupe (FOTO)

asd
Bosanska Krupa je grad konzerviran u boljoj prošlosti, piše Faruk Šehić, poznati pisac rodom iz ovog grada koji danas živi i radi u Sarajevu.

Gradsko jezgro Bosanske Krupe spada među najsrušenije gradove u Bosni i Hercegovini. Ako danas dođete u ovaj grad nećete to moći vidjeti. Grad je obnovljen voljom i snagom njegovih građana. Danas je Bosanska Krupa poprilično pust grad, u kojem stanovnici iščeznu s ulica čim padnu tri kišne kapi. Ljeto je, i grad se čini malo življim, za razliku od depresije koja vlada ostalim godišnjim dobima, potcrtava Šehić. 

Grad je to koji zaista ima svoju posebnu dušu, ali i ljude koji ga vole i duboko nose u duši, ma gdje danas bili i živjeli. 

Jedan od njih, koji danas živi u dalekoj Kanadi, u gradu Calgary, skoro svaki dan oduševljava sa svojim fotografijama, posebno onim u kojima fotografira svoju Unu i Bosansku Krupu. 

Uz jednu od svojih slika piše: “Grad i rijeka koji su sjedinili sve moje emocije!
I prošlost, i sadašnjost i budućnost!
Sve je sjedinjeno u jednom.
Volim vas. Bosanska Krupa i rijeka Una.”

Pogledajte dio sjajnih fotografija, od kojih zaista zastaje dah, koje je uradio Almir Hasanagić- Jaro photography, poznati bosanskokrupski umjetnik sa kanadskom adresom. 

Foto: FB Jaro photography