Premijer Izraela za hranu iz budžeta mjesečno trošio 7.400 dolara

.
Benet je po preuzimanju premijerske dužnosti obećavao da će biti drugačiji, da će racionalnije trošiti novac

Izrealski premijer Naftali Benet (Bennett) suočen je s kritikama nakon što je objavljeno da je njegova porodica iz budžeta mjesečno trošila 7.400 dolara za hranu, prenosi BBC.

Naime, ovaj multimilioner je izjavio da za hranu više neće trošiti budžetski novac.

Suočen s kritikama

Benet je po preuzimanju premijerske dužnosti obećavao da će biti drugačiji, tj. da će racionalnije trošiti novac. Međutim, i on je suočen s kritikama, jer građani smatraju da su i njegovi troškovi previsoki.

Mediji su objavili troškove njegovog privatnog doma koji trenutno ima status rezidencije. Objavili su da rezidencija iz budžeta mjesečno troši 26.400 dolara, a od toga 7.400 dolara se potroši za hranu.

Aktuelni premijer je istakao da je dramatično snizio troškove te poručio da su "smiješni pokušaji" da ga se predstavi kao hedonistom. Naglasio je da njegova šestočlana porodica nije zaposlila kuhara, već da je hranu naručivala iz restorana.

Njega kose

Prema njegovim riječima, Netanjahu (Netanyahu) je za hranu mjesečno trošio 11.000 dolara. No, u stranci bivšeg premijera Likud tvrde da mjesečni troškovi za hranu nisu bili viši od 400 dolara. U međuvremenu je Benet izjavio da se hrana više neće plaćati iz budžeta.

Bennett je postao multimilioner prije nego što će se aktivirati u politici. Osnovao je i prodao dvije tehnološke kompanije za 250 miliona dolara. Premijerska plata iznosi 16.500 dolara, dok je prosječna plata u Izraelu 3.400 dolara, prenosi BBC.

Prethodni izraelski premijer Benjamin Netanjahu je bio još više ekstravagantan. On je mjesečno trošio 84.300 dolara. Novinari su izvještavali da je Netanjahu također mnogo trošio za hranu, ali i za njegu kose.

Foto: Screenshot