Premijer liga starta na "neutralnim" terenima

.
Takmičenje počinje sredinom jula

 

Znatan broj premijerligaša na startu nove sezone će biti uskraćen za prednost igranja na domaćem terenu. 

U ponedjeljak je potvrđeno da radovi na promjeni terena stadiona Tušanj počinju 27. juna što znači da će Sloboda i Tuzla City na startu sezone igrati na drugim stadionima.

Prema nezvaničnim informacijama Tuzla City će biti domaćin u Banovićima, dok Sloboda razmišlja o stadionima u Gračanici ili u Ugljeviku.

Na startu nove sezone na neutralnim terenima će zbog također radova na svom stadionu igrati i Velež i to najverovatnije u Gabeli.

Zbog neuslovnosti stadiona u Konjicu debitant u društvu najboljih, Igman, će biti nominalni domaćin na stadionu Grbavica.

 

Radovi se izvode i u Banja Luci što znači da i Borac mora seliti. Bivši prvak BiH je za domaće susrete prijavio stadion u Modriči.

Sloga koja će također debitovati u Premijer ligi čini sve da na vrijeme osposobi stadion za u Doboju i prema posljednjim najavama sve bi trebalo biti gotovo na vrijeme.

Kako sada stvari stoje pred domaćim navijačima uvodne mečeve će igrati Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Leotar i Posušje te Sloga ako stadion u Doboju dobije licencu. 

Inače, i Zrinjski će na jedno vrijeme morati mijenjati stadion pošto će pod Bijelim brijegom radovi na promjeni terena početi sredinom augusta.

Podsjećanja radi, nova sezona počinje 16. i 17. jula, a parovi prvog kola su: Borac - Sloga, Sarajevo - Tuzla City, Posušje - Velež, Sloboda - Zrinjski, Igman - Široki Brijeg i Željezničar - Leotar.