Bivši premijer Rošić obećao nezakonito platiti smještaj i hranu u hotelu “Srbija” u iznosu od 11.250 KM (FOTO)

SUD u Bihaću će presuditi da li nova Vlada USK mora ispuniti obećanje bivšeg premijera Rošića i dodatno platiti preko 700 KM troškova

O obećanjima bivše Vlade na čelu sa bivšim premijerom Rošićem pisali su svi mediji u Krajini, FBiH, ali i Bosni i Hercegovini. Rijetki su mediji koji su nakon obećanog vratili se u prošlost pa podsjetili javnost šta je obećano i da li je obećano ispunjeno.

Ono najsvježije iz kuhinje bivšeg premijera je prokislo jelo koje je ostavio novoimenovanoj Vladi USK da pojede. Nije to poklon za obrog novoj Vladi, poklon je to građanima Unsko-sanskog kantona.

Naime, bez ikakvog ugovora, bez procedure javnih nabavki na koju ga obavezao Zakon o javnim nabavkama, premijer Rošić je poslao 29 penzionera na ukupno 282 noćenja u hotel “Srbija” u sklopu ZTC “Banja Vrućica” u Tesliću.

O tome, da li mi imamo pandan u vidu lječilišta Gata i da li je bilo potrebe za ovom vratolomijom nećemo. Osvrnut ćemo se na zakonitost ovakvog trošenja budžetskih sredstava.

Kako je navedeno u tužbi, premijer Rošić je i pismeno obećao platiti navedeni trošak, ali to nije učinio, piše UskDanas.

Niz je pitanja u ovom slučaju, a ono ključno, ukoliko Sud donese presudu u korist hotela “Srbija”, ko će snositi odgovornost za nastalu štetu i nezakonitu potrošnju sredstava?