Preminula Emina, majka dvoje djece i supruga načelnika Konjica

smrtovnica
Od Emine Ćatić danas se emotivno oprašta cijeli Konjic, porodica, komšije, prijatelji

 

Medžlis Islamske zajednice potvrdio je danas je da Emina (rođ. Perva) Ćatić iz Konjica preminula u 41. godini života. 

Naime, Emina je bila supruga Osmana Ćatića, načelnika Općine Konjic i donedavnog šefa Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Naime, kako se navodi, Emina Ćatić je navodno preminula od posljedica koronavirusa. Iza nje su, pored supruga, ostali su ostali sinovi Kenan i Kan, neutješni majka Šehida, babo Osman, sestre Nermin, Mahira, Aida i drugi.

- Tužan je ovaj dan za Konjic, tužni su svi ovi dani za sve nas. Nadam se da će Konjic ali i čitava Bosna i Hercegovina da ubrzo prebrodi ove nedaće koje su se nadvile nad građanima naše zemlje. Uvaženom načelniku, njegovoj porodici i prijateljima iskreno žaljenje za gubitkom voljene osobe, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama. 

Naime, kako pojedini mediji navode, Emina se i ranije suočavala sa stanovitim zdravstvenim problemima, a nema zvaničnih informacija koliko je to otežalo njezino zdravstveno stanje.

Iz Medžlisa Islamske zajednice su naveli da će dženaza Emini biti obavljena sutra ispred Repovačke džamije u Konjicu, iza ikindije-namaza, a ukop na mezarju Musala u Konjicu.

Od Emine Ćatić danas se emotivno oprašta cijeli Konjic, porodica, komšije, prijatelji. Svi koji su je poznavali imaju samo riječi hvale za ovu mladu ženu, majku, kćerku.