Preminuo dvadesetogodišnji Imad Bušatlić: "Bio je nasmijan i vedrog duha, pamtit ćemo ga samo po dobru i osmijehu"

.
Otišao je da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u teškom stanju pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastavit

Otišao je da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u teškom stanju pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastavit

Jučer se u Hercegovini, Prozor-Rama dogodila velika tragedija nakon što je dvadesetogodišnji mladić, Imad Bušatlić, preminuo uslijed još uvijek nepoznatih uzroka. Sumnja se na trovanje ugljenmonoksidom.

 

Naime, Dva mladića - I. B. i A. J. dovezena su u besvjesnom stanju u tamošnji Dom zdravlja. Oko 7.30 sati pronađeni su u besvjesnom stanju u porodičnoj kući, u mjestu Kovačevo polje kod Prozor-Rame. Mladić I. B. je reanimiran, ali je preminuo. Drugi mladić A. J. davao je znake života te je prevezen u KBC Mostar, potvrđeno je jučer iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Također, naložena je i obdukcija nastradalog.

Preminuli mladić je Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa, koji je prespavao kod svog prijatelja Adina Junuzovića u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora. Njih dvojica su prošle godine završili Karađoz - begovu medresu u Mostaru. Imad je bio student na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

 

Mnogi prijatelji, rodbina i poznanici opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

Imad Bušatlić je otišao u Kovačevo Polje kod Prozora da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u TEŠKOM stanju, pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastaviti!!! Svjedokom sam, kao njegov razredni odgajatelj u Karađozbegovoj medresi, da je o namazu i to u džematu izuzetno dobro brinuo. Koliko je meni poznato ni na njegove ljudske relacije u Medresi se nije niko žalio.

 

Molim Allaha da ga Svojom milošću svrsta među sretnike, da mu oprosti grijehe – kako za one za koje je činio pokajanje tako i za one za koje nije znao da ih čini. Molim Allaha da njegovim roditeljima, sestri i ostalim ukućanima podari sabura i snage da njegov gubitak vjernički što lakše podnesu - navodi se, između ostalog u jednoj objavi.

Današnji dan počeo je s velikom tugom u našim srcima, pritisak u prsima i kamen na srcu koji zadugo nije bio tvrđi i teži. Moj brat, a naš kolega, Imad Bušatlić preselio je na bolji svijet. Bio je nasmijanog i vedrog duha, a znamo da takvi ljudi budu duboko urezani u naše sjećanje i tako će i biti inšallah, pamtit ćemo ga samo po dobru i osmijehu, kakav je i bio. Mi smo zasigurno kao društvo izgubili puno u ovom mladom insanu i bit će teško nastaviti živjeti bez njega. Srce boli, duša jauka a mozak je paraliziran. Molim Allaha da se smiluje ovom Njegovom dobrom robu, i uvede ga u džennet, a porodici da velikog sabura - piše u jednoj objavi.