Preminuo još jedan mladi ljekar

ljekar
Krajem prošle godine Rajkoviću je dijagnostifikovana akutna i veoma teška bolest jetre zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u Univerzitetski klinički centar Srbije, a onda je utvrđeno je da je pozitivan na koronavirus...


Univerzitetski klinički centar Niš (UKC Niš) potvrdio je u nedjelju uveče da je ljekar te zdravstvene ustanove Boban Rajković (32) preminuo u Covid bolnici u Batajnici.

U saopštenju objavljenom na sajtu UKC Niš rečeno je da je Rajković prije dvije godine primljen na Kliniku za gastroenterologiju i hepatologiju kao jedan od najboljih diplomaca Madicinskog fakulteta u Nišu.

“Nažalost krajem decembra prošle godine Rajkoviću je dijagnostifikovana akutna i veoma teška bolest jetre zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u Univerzitetski klinički centar Srbije”, kazali su u UKC Niš.

Sredinom februara, dodali su u toj zdravstvenoj ustanovi, utvrđeno je da je Rajković pozitivan na koronavirus, nakon čega je prebačen u Covid bolnicu u Batajnici, gdje je i preminuo.

“Izgubili smo vrijednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice“, istaknuto je u saopštenju UKC Niš.

Prema podacima Sindikata ljekara i farmaceuta od početka epidemije koronavirusa do sada je u Srbiji preminulo najmanje 110 ljekara.

Zbog velike smrtnosti medicinskog osoblja, Sindikat je 15. februara organizovao memorijalni skup ispred Vlade Republike Srbije.

Tom prilikom su pročitana imena 105 zdravstvenih radnika koji su do tada preminuli, podsjeća Nova.rs. 

Prethodno je Sindikat Vladi Srbije poslao zahteve u koijma se između ostalog traži da se ispitaju okolnosti koje su dovele do tako visoke smrtnosti zdravstvenih radnika od Covid-19, kao i da se strikno poštuje zakon i drugi propisi o upućivanju zdravstvenih radnika u Covod-19 jedinice.

Odgovora još uvijek, kako navodi ist izvor, nema.