PRETHODNA 24 SATA U CAZINU: Požar na porodičnoj kući i jedna saobraćajna nesreća

CAZIN
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4  stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju. Nije zabilježeno remećenja javnog reda i mira. Jedna saobraćajnih nezgoda u 19:00 M4,2 Lojićka, 2 m/v, materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Vatrogasci su imali dvije intervencije u 17:45-19:00 Samardžići, požar na kući; 18:30-19:40 Prošići – Unska strana, požar niskog raslinja;

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 81 pacijent dok je sanitet korišten jedan put. Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje - Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin. Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 11.03.2020. u 06:15 sati:

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.