Policija pretresla stan u Bosanskoj Krupi, uhapšeni otac i sin, pogledajte šta je sve pronađeno (FOTO)

Dana 25.07.2019. godine pripadnici Sektora kriminalističke policije su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i Naredbe za pretres Općinskog sud Bosanska Krupa izvršili pretres stana i pomoćnog objekta E.A. rođen 1969. godine iz Bos. Krupe.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije upakovane u PVC folije koja izgledom asocira na „marihuanu“ , određena količina tableta upakovanih u metalnu kutiju, te određena količina praškaste materije upokavone u aluminijske folije. Također je pronađen i određeni iznos novca u različitim apoenima konvertabilnih maraka i eura za koje se sumnja da potiče od prodaje narkotika, lula za konzumiranje narkotita, vaga za precizno mjerenje i dva mobilna telefona, prenosi USKinfo.

Po završetku pretresa sva pronađena sredstva i predmeti su izuzeti, dok su E. A. i njegovi sin E. A. rođen.1996. godine lišeni slobode i nad istima se provodi kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo „nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u saopćenju MUP-a USK-a.