Pretresi na tri lokacije, pronađeni droga i oružje

droga
Postupajući po akciji "Plantaža 2020', policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 14. avgusta su na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča, istovremeno izvršili pretres na tim lokacijama

 

Policija je prilikom pretresa na dvije lokacije na području Vukosavlja koje koristi J. K. i jedne lokacije na područja Doboja koju koristi D. R., pronašla drogu i oružje, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Postupajući po akciji "Plantaža 2020', policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 14. avgusta su na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča, istovremeno izvršili pretres na tim lokacijama. 

Prilikom pretresa na lokacijama koje koristi lice inicijala J.K. pronađeno je i oduzeto 13 stabljika zelene boje koje svojim izgledom asociraju na 'indijsku konoplju' u rasponu visina od 0, 80 do 3 metra, listovi zelene boje koji su pronađeni ispod biljaka a koji asociraju na listove 'indijske konoplje' ukupne težine od 150, 440 grama, gnojivo u tečnom stanju u granulama, kanisteri koji su namijenjeni za zalijevanje stabljika, vreće u kojima se prethodno nalazila industrijska zemlja tzv. 'humus' i pištolj - saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Također, iz policije su naveli da su prilikom pretresa na jednoj lokaciji na području grada Doboja koju koristi D.R, pronađene i oduzete dvije vojne puške sa pripadajaućim okvirima, oko 200 komada vojnih puščanih metaka i 1,065 grama sasušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana.

- Prilikom postupanja a u saradnji sa policijskim službenicima Staničnog odjeljenja policije Vukosavlje, na jednoj lokaciji u blizini kuće koju koristi lice inicijala J.K., pronađen je zasad sa 20 biljaka zelene boje koje svojim izgledom asociraju na 'indijsku konoplju' visine od 1 do 4 metra - dodali su iz policije.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica inicijala J.K. i D.R. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljeni Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.