Pretukli ženu na lokalnom putu, završila u Kliničkom centru

policija

U Bosankom Brodu muškarac prijetio ženi

Banjalučka policija uhapsila je M.B. i LJ.B. iz tog grada zbog sumnje da su na lokalnom putu napali ženu koja je završila na UKC RS, saznaju "Nezavisne novine".

Naime, pripadnici Policijske uprave Banja Luka, juče su ih uhapsili zbog sumnje da su počinila krivično djelo tjelesna povreda.

Sumnjiče ih da su dan ranije u jutarnjim časovima na lokalnom putu u Banja Luci fizički napali ženu koja je povrijeđena i ljekarska pomoć joj je ukazana na Univerzotetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Također jučer su i pripadici Policijske stanice Bosanski Brod, uhapsili M.P. iz Bosanskog Broda mjesta jer je prijetio ženi iz tog mjesta.

Naime, Policijskoj stanici Bosanski Brod isti dan je prijavljeno da je muškarac uputilo ozbiljne prijetnje ženi iz Bosanskog Broda, što je kod nje izazvalo osjećaj ugroženosti. Operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli osumnjičenog za koje postoji osnov sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti te je uhapšen.

Po kompletiranju predemeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv njega će biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.