Prevara u Tršcu, najavljeni prekidi u isporuci električne energije u više naselja

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije.

U naselju Tržac jedno lice osumnjičeno je za krivično djelo „prevara“, dok je do saobraćajne nesreće došlo u Ulici žrtava Domovinskog rata, na parking prostoru ispred TC „Konzum“. U nesreći su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 60  pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 10.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

10:00-15:30: Gradina, Kula, Osredak, Prošići, Vrelo, Čizmići, Harbaši, Hušići, Muranovići, Mutnik, Pervizi, Prkos, Samardžići, Trstovac, Vilići.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

BIHAMK upozorava da je zbog snijega koji je sinoć padao otežano saobraćanje na dionicama u višim planinskim predjelima.

Ugaženog snijega ili leda ima na dionicama: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Kupres-Livno-Kamensko, Sarajevo-Rogatica (Romanija), kao i na putevima na području Tomislavgrada i Bosanskog Grahova. I u nižim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Dodatno, na prevoju Borova glava (Šuica-Livno) skreće se pažnja na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.