Prijatelji i kolege se opraštaju od mladog (26) profesora: Sutra Dan žalosti

smrrt
U jutarnjim satima dogodila se teška saobraćajna nesreća sa nažalost smrtnim ishodom. Na magistralnom putu M-5, na ulazu u naselje Kalibunar, iz pravca Turbeta, desila teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri motorna vozila.

 

Kao što možemo vidjeti, nažalost preminuo je vozač putničkog automobila marke Škoda. Pričinjena je i velika materijalna šteta a na mjesto nesreće izašli su pripadnici MUP-a SBK PS Travnik piše Crna-Hronika.

Mirnes Čurić (1997.), koji je bio profesor matematike i informatike u JU Osnovna škola “Vitovlje” u Vitovlju. Od njega se opraštaju kolege.

“S S neizmjernim bolom obaviještavamo radne kolege, roditelje i učenike naše škole da nas je jutros usljed povreda zadobijenih u saobraćajnom udesu napustio naš dragi kolega Čurić Mirnes, profesora materimatike i informatike.

Upravni odbor i direktorica škole se stavljaju na raspolaganje porodici Čurić za svaku vrstu pomoći i podrške, te obaviještavamo javnost da je Upravni odbor na jutros održanoj vandrednoj sjednici donio Odluku da se četvrtak 27.4.2023. godine proglasi Danom žalosti u Osnovnoj školi “Vitovlje”

Tim povodom nastavni čas će biti skraćen na 30 minuta, a knjiga žalosti će biti postavljena  u prostorijama škole od 8 do 15h.

Vozač Škode M.Č. (26) poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu u Gospinom vrelu kod Travnika. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK nesreća se dogodila jutros oko sedam sati.

U nesreći je pored Škode, koju je vozio nastradali M.Č., učestvovao i Z.M. (64), koji je upravljao autobusom (Mercedes).

“U ovoj nezgodi vozač Škode M.Č. je smrtno stradao na licu mjesta, dok su četiri putnika iz autobusa lakše povrijeđeni”, saopšteno je iz MUP-a SBK.