Prijatelji ne vjeruju da se Samir ubio na medenom mjesecu u Turskoj

Novopazarci ne vjeruju da im se sugrađanin ubio na medenom mjesecu, listom tvrde da je u pitanju nesreća

Vijest iz Turske, da je u tamošnjem ljetovalištu samoubistvo izvršio Novopazarac Samir Bato Tuzinac (35), iznenadila je i rastužila žitelje grada na Raški i Jošanici, gdje mnogi ne vjeruju da je njihov tihi i uvijek raspoloženi komšija i sugrađanin skočio sa šestog sprata hotela u kome je bio smješten i tako sebi oduzeo život.

Nevjerica je još veća ako se zna da je Samir tom prilikom bio na medenom mjesecu, jer se oženio prije sedmicu dana, i da su ga u Tursku ispratili vedrog i sretnog.

Iz Turske je javljeno da je Samir skočio sa šestog sprata i na licu mjesta ostao mrtav. Još ne vjerujemo u tu zvaničnu verziju, jer znamo da nijedan razlog nije imao za samoubistvo. Sumnjamo da je možda izašao na teresu, okliznuo se i pao. Čim je u naš grad stigla ova strašna vijest, njegovi najbliži su otišli po njegovo tijelo, i kada ga dovezu u Novi Pazar znaćemo šta se tačno dogodilo – priča jedan od Samirovih komšija.

Nastradali Samir Tuzinac, kako kaže jedan od njegovih rođaka, potiče iz poznate i ugledne novopazarske porodice. Živio je sa majkom, nastavnicom u jednoj novopazarskoj osnovnoj školi, i ni po čemu se nije razlikovao od svojih vršnjaka.

Pojedini turski mediji pišu da je mladoženja izgubio ravnotežu i pao sa 6. sprata hotela.

Navode da se u trenutku tragedije njegova supruga, kako navode neki portali, tuširala, dok drugi pišu da je žena spavala.