Prijatelji Novopazarca koji se ubio na medenom mjesecu: Šta se desilo s ocem i kako se slagao sa suprugom

Samir Bato Tuzinac (35) iz Novog Pazara poginuo je u petak u Turskoj, kada je tokom medenog mjeseca skočio sa šestog sprata hotela u kome je bio sa svojom suprugom.

Tuzinac se oženio prije samo nekoliko dana, a nakon svadbe u Novom Pazaru sa suprugom je otišao na medeni mjesec u Tursku.

Građani Novog Pazara koji su znali Tuzinca kao dobrog čovjeka, vjernika, šokirani su ovom viješću, a ima i onih koji ne prihvataju da je riječ o samoubistvu, već o nesretnom slučaju.

- Još se ne zna sa sigurnošću kako je pao sa šestog sprata hotela jer terase imaju visoku ogradu, ali se očekuje da će se znati kada se tijelo dopremi u Novi Pazar na dženazu - priča jedan od Samirovih prijatelja.

I dok su prijatelji sigurni da će istinu moći reći samo njegova supruga Almina Numanović (34), koja je u momentu pogibije supruga bila u hotelskom kupatilu, nezvanično se priča da je Tuzinac već nekoliko godina uzimao određenu terapiju za psihičke pacijente, piše Telegraf.rs.

- Samir je veoma teško podnio smrt oca, koji je prije 15 godina tragično stradao u saobraćajnoj nesreći. Njega je u Novom Pazaru na kružnom toku ubilo vozilo jednog komunalnog preduzeća. Samir se otad mnogo promijenio. Nekako se povukao i posvetio vjeri i u njoj nalazio smisao života - priča Samirov drug.

Navodno je ubrzo nakon te tragedije počeo uzimati i određenu terapiju za psihičke pacijente.
 

Sigurno nije želio da je pije na medenom mjesecu, pa je možda i to razlog zbog kojeg je skočio s terase. Sigurno mu je nešto "kvrcnulo" u glavi zbog neuzimanja lijekova. Sve ostale priče koje su uključivale svađu novopečenih mladenaca pale su u vodu jer su svi koji su poznavali Tuzinca istakli da je mnogo volio svoju ženu i da je bio siguran da je to ljubav za cijeli život - dodaje drug.

Samirovi prijatelji kažu da je bio dobar drug, miran i povučen, s najljepšim osmijehom.

- On se izdvajao od svih nas upravo tim osmijehom, plijenio je gdje god bi se pojavio. Još ne vjerujem da ga nema jer smo se prije samo nekoliko dana veselili na njegovoj svadbi. Bio je posebno raspoložen. U jednom trenutku mi je rekao da nije vjerovao da će doći dan kada će se oženiti i da je mnogo sretan - priča jedan od Batinih drugara.

Tuzinac je iza sebe ostavio majku i dvije sestre. Samirova majka je uvaženi prosvjetni radnik u Novom Pazaru, koja je uskoro trebalo da ode u penziju. Tijelo stradalog Samira Tuzinca poslano je na obdukciju. Očajna porodica odmah se nakon tragedije uputila u Alanju, gdje čeka dozvolu da dopremi tijelo u Novi Pazar.

Izvor: