Ostali ste bez posla? Prijavljivanje na evidenciju Biroa rada Cazin putem e-maila

Cazin
CAZIN

Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih lica pomjeraju se do daljnjeg, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije. Svi ostali poslovi vezani za rad sa strankama vršit će se elektronskim putem u prilogu ili putem pošte, potvrđeno je iz Biroa rada Cazin. 

Za prijavu na evidenciju potrebno je dostaviti potpisanu Izjavu iz priloga (u obavezi ste zaokružiti pod 1 –a, pod 2 –a,b,c,d,e,f,g, 3 i 4, potpisati i napisati datum).

Tamo gdje korisnik usluga Biroa rada Cazin treba nešto lično da potpiše, Izjavu ili Zahtjev radi ostvarivanja prava, pored potpisanog dokumenta na istoj stranici gdje je potpis - do potpisa će staviti prednju stranu svoje ličnu karte i zajedno uslikati dokument (PDF), te takav e-mailom proslijediti Birou rada na birorada.cazin@usk-szz.ba.

U prilogu, također, dostavljate i ostale dokumente, odnosno, obrazac odjava porezne uprave JS 3100- ukoliko se prijavljujete iz radnog odnosa, potvrda o mjestu mjestu prebivališta (CIPS), lična karta, prekid ugovora o radu ili Odluka o prestanku radnog odnosa - ukoliko se prijavljujete iz radnog odnosa, ime oca, broj telefona. Ostala dokumenta potrebna za ostvarivanje prava na novčanu naknadu su pobrojana u samom zahtjevu iz priloga (Potvrda poslodavca o uplati doprinosa; Kopija 8 uplatnica doprinosa za nezaposlenost za Službu i Federalni zavod; Potvrda banke o tekućem računu;)

Sve navedene dokumente treba dostaviti u prilogu e-maila ili sve dokumente kompletirati i dostaviti putem pošte (samo ukoliko je radni odnos trajao 8 i više mjeseci).

Rok za prijavu na evidenciju i eventualno podnošenje zahtjeva za novčanu nakandu je 30 dana od dana prestanka radnog odnosa.

Ukoliko imate nekog za osigurati preko sebe molimo da to naznačite u e-mailu I da pošaljete vjenčani list ako osiguravete supruga ili izvod iz matične knjige rođenih ako osiguravate dijete.

Dokumente u PDF formi možete preuzeti na sljedeća tri linka. 

LINK 1.

LINK 2.

LINK 3.