Prijedlog pritvora za doktora koji je seksualno zlostavljao pacijenta u komi

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Darka Golića (60), stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjoj Luci zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom iz člana 167. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Golić je navedeno krivično djelo počinio 19. januara, na štetu 36-godišnjaka. Podsjetimo, doktor Darko Golić sproveden je jučer u banjalučko Okružno javno tužilaštvo zbog sumnje da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske obljubio nemoćnu osobu, prenosi Avaz.ba.

Golić, koji je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, uhapšen je jučer zbog sumnje da je počinio obljubu nad pacijentom, 36-godišnjim muškarcem koji je u komi.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Izvor: