Prijedor: Starica pogođena u leđa zalutalim metkom

Home

Prijedor: Starica pogođena u leđa zalutalim metkom


Starica inicijala A.K ( 75) iz Gornje Dragotinje kod Prijedora ranjena je u leđa od zalutalog metka koji je ispaljen iz vatrenog oružja.

Još uvijek se ne zna da li je riječ o pištolju ili pušci, ali pouzdano sačma nije u pitanju, tako da je odbačena mogućnost da je metak ispaljen iz lovačkog naoružanja.

Inicident se dogodio u subotu u vrijeme dok je starica bilu u dvorištu porodične kuće u Gornjoj Dragotinji. Nakon što je ranjena, pomoć je potražila u Službi hitne medicinske pomoći, nakon toga u opštoj bolnici u Prijedoru odakle je prevezena u Univerzitetsko klinički centar RS u Banjoj Luci. Nije životno ugrožena, ali će zbog činjenice da je zrno ostalo na nepristupačnom mjestu, bit će operisana.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici preduzeli su sve potrebne istražne radnje i mjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojim se ranjavanje dogodilo.

- "PU Prijedor upozorava građane da svaka neovlaštena upotreba oružja ima obilježje krivičnog djela kvalifikovanog Krivičnim zakonom RS-a ili prekršaja određenog odredbama Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru RS. U slučaju saznanja o ovim počinjenim nedozvoljenim radnjama izvršioci će biti sankcionisani na zakonom propisan način "- rekla je Zvezdana Alendarević, potrtparolka PU Prijedor..
 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 02/10/2017 - 11:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top