Prijedorčani osumnjičeni da su oštetili RS za 2,6 miliona KM

policija
Srna nezvanično saznaje da je riječ o Stanku Vujkoviću, Ranku Bakiću, Danici Glamočanin, Veri Marjanović i Mirjani Komljenović

 

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru izvještaj protiv pet osoba iz tog grada zbog sumnje da su počinjenim krivičnim djelima u vezi sa građevinskim zemljištem oštetili RS za 2,6 miliona KM.

Pod istragom su  S.V, R.B, D.G, V.M. i M.K. koji su svojim radnjama omogućila da firme Rudnici željezne rude (RŽR) "Ljubija" i "Niskogradnja Marjanović" Prijedor na zemljištu u svojini RS izgrade stambeno-poslovni objekt iako na tom zemljištu nisu imali konstituisano pravo građenja.

S.V. se sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, R.B. zloupotreba službenog položaja i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave, trećeprijavljena D.G. da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a četvrtoprijavljena V.M. i petoprijavljena M.K. da su počinile krivična djelo nesavjestnog rada u službi, saopšteno je iz MUP-a.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Stanku Vujkoviću, Ranku Bakiću, Danici Glamočanin, Veri Marjanović i Mirjani Komljenović

Prema saznanjima Srne, prvoprijavljeni Stanko Vujković, u svojstvu odgovornog lica - direktora RŽR "Ljubija" u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi angažovao je advokata iz Prijedora radi upisa prava svojine nad nepokretnosti kod RUGIP-a, Područna jedinica Prijedor u korist nepostojećeg pravnog subjekta RŽR "Ljubija" što je i uničio, a nakon čega je po prethodnom dogovoru sa drugoprijavljenim Rankom Bakićem sačinio Ugovor o osnivanju prava građenja na predmetnoj nepokretnosti u kojem je RŽR "Ljubija" Prijedor označen kao nosilac prava svojine nad istom, iako je znao da predmetna nepokretnosti ne predstavlja svojinu Rudnika Prijedor.

Takav ugovor Vujković je u ime suinvestitora RŽR "Ljubija" zaključio sa privrednim društvom "Niskogradnja Marjanović" Prijedor kao drugim suinvestitorom.