fbpx Prijem boraca u gradskoj upravi povodom Dana branilaca Bihaća

Prijem boraca u gradskoj upravi povodom Dana branilaca Bihaća

Home

Prijem boraca u gradskoj upravi povodom Dana branilaca Bihaća


U sklopu obilježavanja 16. juna – Dana branilaca Bihaća, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa Davorom Župom, predsjedavajućim GV Bihać, ugostio je danas ratne komandante i preživjele učesnike odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

Image removed.

Zajedničko okupljanje bila je prilika da se evociraju uspomene na odsutne momente u odbrani grada Bihaća ratne 1992. godine, sa posebnim akcentom na dešavanja 16. juna 1992. godine kada je zaustavljen prvi napad na grad Bihać , naneseni gubitci u živoj sili i zarobljena neprijateljska tehnika, odnosno tenk i PRAGA.

„Čast mi je da sam imao priliku ugostiti učesnike odbrambeno-oslobodilačkog rata i ovo je naš mali doprinos obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma iz proteklog rata i koristim priliku da čestitam Dan branilaca Bihaća svim borcima i učesnicima rata, te svim građanima Bihaća“,istakao je gradonačelnik Fazlić.

Ratni komandatni Mirsad Selmanović, Senad Šarganović i Farko Hodžić u svojim obraćanjima istakli su neophodnost konstantnog okupljanja i obilježavanja značajnih datuma koji su odredili tok rata, odnosno omogućili braniocima da zaustave nadmoćnijeg neprijatelja, a u kasnijoj fazi agresije poduzmu i oslobodilačke operacije.

Za sutra (petak 16. juna ) od 9:00 sati predviđeno je polaganje cvijeća na mezarju Humci, katoličkom groblju Žegar, šehidskim spomen obilježjima Ružica i Vinica, te na spomen ploči na mjestu pogibije ratnog komandanta Saliha Dizdarića i njegovih saboraca na lokalitetu Čekrlije , gdje je 16. juna 1992.godine i izvršen prvi napad na grad Bihać. Isti dan održati će se sa početkom u 14:00 sati u Muzeju AVNOJ-a svečana akademija povodom Dana branilaca Bihaća.

 

(Izvor: Kabinet gradonačelnika)

Topic
Objavio: Čet, 15/06/2017 - 14:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top