Prijem kod gradonačelnika za članove Udruženja pčelara Bihać

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas članove Udruženja pčelara Bihaća koji su na nedavno održanom sajmu u Tuzli osvojili niz priznanja i medalja za med.

Ovo udruženje jedno je od najbolje organiziranih poljoprivrednih udruženja u Bihaću i danas okuplja preko 160 pčelara iz svih dijelova Bihaća.

- „Naše udruženje pčelara jedno je od najbolje organiziranih u USK-a i iza njih stoje godine vrijednog rada i truda kako bi kupcima dostavili najbolji med sa ovih područja. Naravno, da bi uspjeh bio još veći potrebno je napraviti novi korak ka formiranju zadruge što će kasnije omogućiti lakši izvoz a posebno u zemlje arapskog svijeta. U tome će imati podršku Grada Bihaća, kao što su imali i dosada“ - kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci Grada Bihaća, Elvir Šehić, predsjednik Udruženja pčelara Bihać kazao je da je osvojenih 9 zlatnih, 2 srebrene i jedno posebno priznanje na sajmu u Tuzli potvrda da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH i da će kroz brendiranje, prvenstveno lipovog meda, bihaćki pčelari dobiti prostora za daljnji plasman izuzetno kvalitetnog meda.