Prijetio rezanjem grkljana makazama

Home

Prijetio rezanjem grkljana makazama


Protiv Tonćija Curića Kantonalno tužilaštvo HNK-a u Mostaru podiglo je optužnicu zbog samovlašća.

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru podiglo je optužnicu protiv Tonćija Curića iz Opuzena, Republika Hrvatska, koja ga tereti da je počinio krivično djelo samovlašće, a Općinski sud u Čapljini je potvrdio navedenu optužnicu.

Tonći Curić je optužen da je 30. decembra 2016. godine oko 14.20 sati na benzinskoj pumpi Oktan u mjestu Doljani, općina Čapljina, prišao oštećenom I. V. te u namjeri da pribavi pravo za koje smatra da mu pripada na ime duga za oštećenje bagera, obratio se oštećenom riječima:

“Moraš mi donijeti 5.000 eura do utorka ili ću ti prerezati grkljan”. Nakon što ga je oštećeni I. V. pitao u čemu je problem, iz vrata automobila oštećenog uzeo je makaze za lozu i obratio mu se riječima: "Ako ne doneseš do utorka, sa njima ću ti prerezati grkljan" ,te ga uhvatio za kapu od dukserice, pokušavajući ga izvući iz automobila.

Nakon toga je Curić desnom rukom udario I. V. u lice, upućujući mu riječi: “Upamti što sam ti rekao”, nakon čega mu je zatvorio vrata automobila i udaljio se od oštećenog. Nakon što je oštećeni policiji prijavio da je napadnut, Curić je uhapšen, te je protiv njega Tužilaštvu podnesen izvještaj zbog samovlašća.

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 17/04/2017 - 20:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top