Prikazan snimak koji je gledao Kosta koji je počinio masakr, Vučić: BIA i policija su ga pronašli

sa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Happy televiziji je naveo da je pronađen mladić koji je postavio Youtube video koji je Kosta Kecmanović (13) pogledao prije masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

U snimku osoba govori o hejterima, oblači pancir i uzima oružje.

– Dječak je bio pratilac ovog momka. To je ustanovljeno, ovi mladići su to skinuli poslije izvjesnog vremena, ali policija i BIA su našli to. Teško je pronaći uzročnu vezu, ali ovo je gledao dječak ubica. Djeca prate društvene mreže i gledaju to. Djeca igraju čudne igrice i na Youtube imaju ovakve stvari i na drugim mrežama, moramo naći rješenje, ali to neće biti vid cenzure. Sve promoviše nasilje, onda nikada ne bismo gledali filmove – kaže Vučić.

Vučić kaže da djevojčica koja je podržavala Kostu Kecmanovića na Tiktoku nije pokazala nikakvu vrstu empatije, kao i da sada postoji veliki problem u glavama svih, zbog traume.

– Kada je policija došla i pričala sa djevojčicom koja ga je podržavala na mrežama, ona nije imala nikakvu empatiju. Spreman sam da saslušam sve prijedloge, moramo da mijenjamo brzo ali dugoročno.

Dnevni avaz

Dnevni avaz

Dnevni avaz

Dnevni avaz