Prilika da ponovo obraduje bh. javnost: Tuka večeras trči finale Dijamantske lige

.
Finalna utrka Dijamantske lige na 800 metara u Cirihu počinje u 21:13 sati

 

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras će nastupiti u finalu Dijamantske lige u Cirihu na utrci na 800 metara. 

Konkurencija našem atletičaru je velika, pored njega će učestvovati još osam takmičara, a neki od njih su sjajni Kenijci Ferguson Rotič (Cheruiyot Ferguson Rotich) i Emanuel Korir (Kipkurui Emmanuel), kao i Kanađanin Marko Arop (Marco) i Amerikanac Ajzea Heris (Isiah Harris).

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca Amel Tuka je osvojio sedmo mjesto na utrci Dijamantske lige u Parizu. Tada je istrčao 1:45.37 što je bilo dovoljno za finale. Dva dana nakon utrke u Parizu, Tuka je trčao u Lozani gdje je osvojio šesto mjesto.

Pored spomenutih rivala, na stazi će se naći i Kenijac Vajklajf Kinjamal (Wyclife Kinyamal), Amerikanac Klejton Marfi (Clayton Murphy), Britanac Eliot Gilj (Elliot Gilles) i Poljak Patrik Sieradcki (Patryk Sieradzki).

Večerašnja finalna utrka Dijamantske lige na 800 metara počinje u 21:13 sati, a omogućen je direktan prijenos na kanalima Sport Kluba.