Međunarodni sajam dobavljača VW grupacije: Premijerni nastup 9 bh. kompanija!

Na jednom mjestu će se okupiti 839 kompanija iz 34 države svijeta

Bosna i Hercegovina će od 16. do 18. oktobra premijerno nastupiti na Međunarodnom sajmu dobavljača Volkswagen grupacije IZB 2018, koji se svake dvije godine održava u Volfsburgu u Njemačkoj, pod pokroviteljstvom WOB AG.  

Sala četiri

Devet kompanija iz automobilskog sektora BiH imat će priliku da se pokažu u najboljem svjetlu i predstave asortiman svojih proizvoda i usluga.  

Na sajmu će učestvovati kompanije „Aluminij“ Mostar, CORE Sarajevo, „EMKA Bekto“ Goražde, „Plamingo“ Gračanica, „Pobjeda“ Tešanj, „Saraj–Komerc“ Gornji Vakuf, TMD Group Gračanica, „Wagner Automotiv“ Gradačac i „Zinkteknik Bosnia“ Mostar, za „Avaz“ iz Volfsburga javljaju članovi naše delegacije iz Privredne komore FBiH.

„Think Digital“ je tema 10. međunarodnog sajma IZB, koji će na jednom mjestu okupiti 839 kompanija izlagača iz 34 države svijeta, podijeljenih u 7 sala, tematski odvojenih.

Kompanije iz BiH će biti smještene u sali broj 4 - međunarodni paviljoni i klasteri na zajedničkom štandu broj 4302, u organizaciji Privredne komore FBiH.

Predstavljanje bh. kompanija na ovom prestižnom sajmu samo je jedna u nizu aktivnosti koje PK FBiH čini radi unapređenja uvjeta privređivanja i predstavljanja potencijala bh. privrede.

Podrška projektu 

U Privrednoj komori FBiH 2016. godine osnovana je Grupacija automobilske industrije, u čijem su članstvu 32 kompanije koje direkto rade za automobilsku industriju kao i one koje su dobavljači tim kompanijama, čime ukupan broj kompanija u Grupaciji prelazi 43.

Ove aktivnosti su također prepoznate i podržane od USAID WHAM projekta.