Pripadnici HVO-a dobijaju "zaslužene" penzije iz Hrvatske

Home

Pripadnici HVO-a dobijaju "zaslužene" penzije iz Hrvatske

Danas je u javnost dospjela informacija u kojoj Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavještava korisnike mirovina ostvarenih prema ugovoru između RH i BiH o suradnji na području prava stradalnika rata u BiH koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji (HVO) da je u tijeku obrada podataka radi isplate zaostalih svota mirovina tim korisnicima s obzirom na to da su ispunjeni uvjeti za isplatu prema odluci Vlade Republike Hrvatske donesenoj u listopadu 2016. godine.
 

Odlukom je propisano da se sredstva od povrata mirovina, ostvarena uplatom nositelja mirovinskog osiguranja u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, koriste za isplatu neisplaćenih svota mirovina korisnicima koji su bili pripadnici HVO-a i članovima njihovih obitelji. Isplata bi trebala početi u svibnju 2017., i to za sve korisnike koji potražuju zaostatke za 2007. godinu”.

Na ovaj način Hrvatska je potvrdila upravljanje vojnim operacijama i umješanost u agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Ovako je potvrđen i udruženi vojni poduhvat HV-a i HVO-a, kao uostalom i udruženi zločinački prvostepenom odlukom Tribunala u Hagu dok se konačna, drugostepena, očekuje u novembru ove godine.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavljeno: Wed, 10/05/2017 - 19:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top