Cazin: Pripadnici MUP-a USK lišili slobode šest osoba

Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na području općine Cazin počinjenih u proteklom periodu, poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji , te došli do saznanja o licima koja su mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

· Dana 10.04.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratila se B.S.( 1980) koja je prijavila da je falsificiran njen potpis na na rješenju a izdavanje urbanističke saglasnosti, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 373. KZ F BiH „ Krivotvorenje isprave“.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja, da je izvršilac ovog krivičnog djela lice B.I.rođena 1985. godine nastanjen u Cazinu, protiv koje su istražitelji Kantonalnom tužilaštvu podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

· Dana 16.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se D.Z. (1952) koji je prijavio da je izvršena provala u pomoćni objekat u kojem je bilo parkirano njegovo putničko motorno vozilo iz kojeg je otuđen novčanik sa dokumentima i bankovnim karticama, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH „Teška krađa“.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja, da je izvršilac ovog krivičnog djela lice B.M rođen 1985. godine nastanjen u Elkasovoj Rijeci, općina Bužim, protiv kojeg su istražitelji Kantonalnom tužilaštvu podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

· Dana 25.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se P.A. (1982) koji je prijavio da mu je iz dvorišta porodične kuće otiđeno sportsko biciklo, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH „Krađa“.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja, da su izvršioci ovog krivičnog djela lica M.E. rođen 2000.godine i M.V.rođen 2000.godine, nastanjeni u Cazinu, protiv kojih su istražitelji Kantonalnom tužilaštvu podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

· Dana 04.06.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratila se S.S. (1985) direktorica mjenjačnice, kojoj je nepoznato lice istrglo iz ruke torbu u kojoj se nalazilo 24 000 KM koje pripadaju mjenjačnici, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH „Razbojništvo “.

· Dana 24.09.2018 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratila se L.N. (1997) uposlenica sportske kladionice, kojoj su nepoznata dva maskirana lica uz prijetnju hladnog oružja noža, otuđili kovertu u kojoj se nalazilo 284 KM, čime je od strane NN lica počinjeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH „Razbojništvo “.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja, da su počinioci ova dva krivična djela „ Razbojništvo“ , lica Č.A.rođen 1981. godine u Bugojnu, nastanjen u Uskoplje/ Gornji Vakuf i lice M.A.rođen 1990.godine u Zenici, nastanjen u Bihaću, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada i protiv kojih su istražitelji Kantonalnom tužilaštvu podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu .