Pripreme Prvog festivala kestena u Cazinu uveliko traju: Budite i vi dio priče

.

Kesten je simbol i najveće prirodno blago Krajine, a posebno Cazina, što je razlog da se takav proizvod i brend čuva i dalje razvija.

Zato ove godine Grad Cazin i JU Kulturni centar organiziraju Prvi festival kestena u Cazinu, koji je planiran za period 25.10.-31.10.2021 god.

Sada već uveliko traju pripreme, a objavljen je i zvaničan program aktivnosti planiranih u sedmici održavanja festivala.

“Ideja se rodila iz potrebe da Cazin, sada kao grad, centar značajnih događanja na području USK i šire, ima neku manifestaciju koja će kroz godine postati jedan novi brend, nova atrakcija, novo mjesto okupljanja naših sugrađana, ali i turista. Nadamo se da će kroz godine ovaj festival postati unutrašnja poveznica stanovnika Cazina, ideja koja nas povezuje i zbližava, kao i potencijal za neke nove manifestacije, projekte i poslovne poduhvate”, saopćili su iz grada Cazina.

Iako je ovo prvi festival, vjeruju da će on nastaviti rasti i prerasti u tradiciju. Budite i vi dio priče prvog festivala kestena u Cazinu, koji počinje u ponedjeljak, a cijelu iduću sedmicu očekuju vas odlične aktivnosti, programi, edukacije, ali i neizostavna festivalska zabava. I naravno, vrhunska hrana i proizvodi od kestena.

.
Izvor: