Pripreme za obilježavanje dana općine Bužim

Foto: Opcina Buzim
U sklopu priprema za obilježavanje Dana općine Bužim, Općinski načelnik Mersudin Nanić dana 26.1.2022.god. je razgovarao sa predstavnicima KUD-a “Sevdah” Kemalom Dizdarevićem i Zulfetom Mulalić, a sastanku je prisustvovala i šefica za Opću upravu i društvene djelatnosti Elvira Muratović.

Načelnik Nanić se zahvalio predstavnicima KUD-a “Sevdah” za iskazani interes u kreiranju ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana općine, odnosno dvadeset i sedmog rođendana od ponovnog dobijanja statusa općine.

-“Ovogodišnji program će trajati od 20.februara do 1.marta kada se obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U tih deset dana kreiraće se prigodan program koji će u mnogome zavisti od epidemioloških mjera koje budu na snazi. U svakom slučaju biće dosta kvalitetnih sadržaja i uvjeren sam da će sva naša udruženja uzeti svoje učešće kako bi na najbolji mogući način obilježili Dan općine Bužim. U narednih nekoliko dana izradiće se i Program obilježavanja Dana općine za 2022.godinu što će ujedno biti i pozivnica našim građanima da prisustvuju i uveličaju ovaj naš praznik.”.-istakao je načelnik Mersudin Nanić nakon sastanka.