fbpx Vučić: Priština čeka povoljan trenutak za napad na sjever Kosova

Vučić: Priština čeka povoljan trenutak za napad na sjever Kosova

Home

Vučić: Priština čeka povoljan trenutak za napad na sjever Kosova

Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je svjetlosnim godinama daleko dogovor Beograda i Prištine, ali ne srpskom krivicom, kao i da Priština "čeka povoljan trenutak za napad na Srbe na sjeveru Kosova".

Vučić je rekao za RTS da nije formirana zajednica srpskih opština, a da je Priština uvela anticivilizacijske takse, samo kako bi oštetila Srbe.

Prema njegovim riječima, albanski lideri, kao i neke zapadne sile, smatraju da samo cjelovito Kosovo može da bude nezavisno.

"Juče smo dobili poruku od /Hašima/ Tačija da je podjela Kosova moguća samo preko njega mrtvog. Također je rekao da je protjerao Milana Radoičića, funkcionera Srpske liste sa Kosova", kaže Vučić.

Vučić ističe da nema crvene potjernice za Radoičićem, kao i da su rekli da su ga protjerali, jer žele da "oslabe srpsku odbranu sjevera Kosova i da čekaju na trenutak povoljan za napad na Srbe na sjeveru Kosova".

On je naveo da mu je jedan od čelnih ljudi jedne zapadne obavještajne službe saopštio da je postojao pokušaj kreiranja slučaja otvorenim laganjem da je Radoičić ubica, kako prenosi N1info.

Topic
Objavio: Sat, 02/03/2019 - 09:34
Back to top