Privrednici USK: Podrška Ministarstva privrede nam je itekako značajna

Razgovor
- Na Javni poziv Ministarstva privrede USK-a za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart i dijela plaća za mjesec april 2020.godine po Programu podrške subjektima male privrede zbog posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa do danas se odazvao značajan broj privrednika.

BIHAĆ, 27. aprila – Poslodavci čijim je firmama Federalni štab Civilne zaštite, proglašenjem prirodne nesreće uzrokovane pandemijom koronavirusa, zabranio rad već više od mjesec dana, ovih dana podnose prijave po Javnom pozivu za subvencioniranje minimalnih plata zaposlenima koji zbog pandemije trenutno ne rade, a nisu otpustili radnike.

Oni koji to još nisu, učinit će to, kažu, u narednim danima kako bi ostvarili pravo na finansijsku pomoć i tako bar malo, uslijed značajnih gubitaka, olakšali poslovanje.

O Javnom pozivu za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart i dijela plaća za mjesec april 2020. godine, po Programu podrške subjektima male privrede zbog posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, u večerašnjem Dnevniku razgovaramo s ministrom privrede u Vladi USK-a Nijazom Kadirićem.