Problemi na dalekovodima u Velikoj Kladuši: Pojedina naselja bez električne energije

.

Zbog problema na dalekovodima, bez električne energija su građani u naseljima Donja, Gornja i Todorovska Slapnica, Golubovići, Čelinja, Mrcelji, Todorovo. Iz Elektrodistibucije, PJ Velika Kladuša, informišu da će problem biti otklonjen u prvom dijelu dana.

Hitna služba Doma Zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 50 pacijenata. Dežurni doktori bili su dr. Amra Zulić  i dr. Kasim Selman koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice i pripadnici Vatrogasne jedinice bilježe miran period bez zabilježenih intervencija.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje pada snijeg i mjestimično ga ima na kolovozu. Izdvajaju puteve na području: Kupresa, Livna i Tomislavgrada. Skreću pažnju i na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da prilagde vožnju uslovima na putu. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje prema kraju dana i tokom noći. U Hercegovini kiša veći dio dana. U Bosni lokalno slabe padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Dnevna temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama i zahlađenjem, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito tokom jutra, poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju. Opća slika će se djelimično popraviti sa noćnim satima.

Danas je drugi dan ramazanskog posta. Vrijeme iftara večeras je u 19:34h.