Projekat koji je dosta pomogao Krajiškim pčelarima

..

UP "Krajiška pčela" je dana 03.12.2021. godine u prostorijama Ureda za koordinaciju projekata PUC, pri FMPVŠ u Sarajevu potpisalo ugovor za nabavku opreme-automatske linije za satnu osnovu za potrebe članova udruženja.

Ugovor je potpisan između odabranog dobavljača Euro-Klas iz Velike Kladuše i udruženja, te od strane prof.dr.Halila Omanovića, direktora PCU-a u sklopu biznis plana pod nazivom "Pokretanje proizvodnje meda za povećanje konkurentnosti proizvodnje na selu i smanjenju siromaštva" podnesenog od strane lidera "VK-Matice".

Rok za nabavku opreme-linije je 60 dana. Ovo je završna faza navedenog projekta po biznis plana koji je trajao dvije godine.

Smatramo da smo sa navedenim projektom pomogli našima pčelarima kroz 50 start pakete, a linija će svakako poslužiti svim članovima i smanjiti troškove proizvodnje, Isto tako povećati budžet udruženja.

Udruženje će svakako i kroz naredne projekte koji su već kandidirani nastojati da za članove udruženja osigura što više opreme i pomogne u proizvodnji u teškim vremenskim uvjetima klimatskih promjena.

Samo jako udruženje može se izboriti za bolje uslove i status svakog pojedinca odnosno za članive udruženja.