Projekat UNICEF-a pod sloganom: "Zdravo jedi-zdravo rasti"

Projekat UNICEF-a pod sloganom ZDRAVO JEDI-ZDRAVO RASTI se realizira u Prvoj osnovnoj školi uz pomoć direktora Arifa Ćelovića,grupe nastavnika i roditelja učenika. Jedan od zadataka je bio i saradnja sa društvenom zajednicom koji se bave pripremom hrane i napitaka za ućenike o.š. jer se nalaze u blizini istog.

Učenici prvih razreda su uključeni u projekat baš zbog zdrave ishrane na početku školovanja kako bismo im pobudili želju i svjesnost o važnosti zdrave ishrane u našem životu.

Od velikog znacaja za realizaciju ovog projekta bila je cinjenica da se u neposrednoj blizini škole nalazi Juicy Corner juice&smoothie - kutak zdrave ishrane koji se nalazi na autobuskom terminal Ilidža. U objektu se nudi osim zdravih obroka, frappeja, smoothie-a,100% prirodnih cijeđenih sokova, salata…

Početak saradnje se zasniva na zdravoj užini koja je po simbolicnim čijenama upriličena za džake. Uzimajući u obzir uzrast školaraca upriličeni su zdravi slatkiši i voćni obroci za učenike I-1 razreda, a u narednom periodu ih očekuje još mnogo noviteta iz Juicy Cornera juice&smoothie.