Promocija knjige "Adem - Praotac u nama" u kulturnom centru Cazin

.

Kulturni centar Cazin 26.maj. srijeda u 19 sati Jedna od rijetkih knjiga koje govore o našem praocu Ademu biće promovisana u Sali Kulturnog centra Cazin u 19 sati.Radi se o knjizi pod naslovom ADEM – PRAOTAC U NAMA autora dr. Nezira Halilovića. Poruke koje nam stižu iz ovog djela su upućujuće i iscjeljujuće. Čovjeku jeste svojstveno da pogriješi, ali daleko je važnije da on to shvati i pokaje se. Ovaj historijski roman nam otvara vidike i poziva čovječanstvo da postavi sebi granice na koje je i Adem bio pozvan da ih se pridržava, u suprotnom, čovječanstvo klizi u propast.

Sam autor knjige kaže da je knjiga nastala na osnovu dugogodišnjeg istraživanja stotina djela i historijskih izvora, pisana je u formi romana i na lagan i narodu razumljiv govor. O našem praocu Ademu vrlo malo znamo i malo ga se sjećamo, ovo djelo će doprinijeti da upoznamo njegov život i život njegove porodice, te iskušenja kroz koja su prolazili naši praroditelji Adem i Hava, istaknuo je autor. Cilj ovog djela jeste da čitaocu pruži što ljepši i potpuniji doživljaj našeg zajedničkog Praoca, kao i događaja koji su okarakterisali njegov život.

Recenzenti knjige su dr. Mustafa Prljača i dr. Selman Selhanović, dok je urednik izdanja Tahani Komarica. Promcija se se održati u Sali, Kulturni centar Cazin 26.maj. srijeda u 19 sati uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka.