Promocija knjige cazinskog kuhara Zuhdije Salihovića

Jj

U petak, 17.07.2020. godine, u velikoj sali Kulturnog centra Cazin, održaće se promocija knjige poznatog cazinskog kuhara, sa bogatom karijerom u BiH, ali i van nje, Zuhdije Salihovića.
 

Napisao je knjigu sa receptima koje je koristio, a ista nosi naziv „Kuhar za amatere i ljubitelje kuhanja“. Na stotinjak stranica knjige, čiji je recenzent Jasmin Topić, a lektor i urednik Maja Hairlahović, sažeto je iskustvo jednog vrsnog kuhara, ugostitelja, poznavaoca bosanskih i posebno krajiških jela. 

Autor je poznat po svom radu u nekoliko cazinskih restorana poput „Basarija“, Kula“, „Šedrvan“, bihaćkom „Kostelskom buku“ gdje je provedo mnogo vremena, a prethodno je iskustvo sticao u Poreču, na Krku, Salzburgu itd.

Njegov promotor na ovom predstavljanju knjige biće Edina Mehagić, diplomirani bibliotekar, inače zaposlenica JU „Kulturni centar“ Cazin, odnosno Gradske biblioteke koja djeluje u njenom sastavu i Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradonačelnika grada Cazina. Promocija počinje u 19:00 h.
 
Molimo sve posjetioce da na promociju dođu sa maskama i da poštuju mjere zaštite od virusa COVID-19, odnosno da drže distancu u prostru u kome će boraviti.