Promocija knjige Edhema Čamdžića „S Ferhadijom povratak, sigurnost i opstanak“

U subotu, 20.aprila ove godine s početkom u 17 sati i 30 minuta u amfiteatru Medrese „Džemaluddin Čaušević“ održaće se promocija knjige „S Ferhadijom povratak, sigurnost i opstanak“ čiji autor je bivši banjalučki muftija Edhem Čamdžić.

Poznato je da je upravo muftija Čamdžić predvodio proces obnove Ferhadije  i da se ova banjalučka džamija na svojevrstan način utkala u njegovu biografiju. Muftija Čamdžić takođe, je proveo najkritičniji povratnički period uz banjalučke džemate, zasadivši u svakom džematu svoje drvo. U svojoj knjizi „S Ferhadijom povratak, sigurnost i opstanak“Čamdžić monografski prikazuje prošlost i sadašnjost Muftijstva banjalučkog  u čijem središtu je oduvijek čuvena džamija Ferhadija. Naravno, knjiga obuhvata period agresije na BiH, progon i etničko čišćenje Bošnjaka s područja Banja Luke, a potom i niz memoarski zapisa autora o svemu onom što je uslijedilo nakon toga.

Na cazinskoj promociji knjige „S Ferhadijom povratak, sigurnost i opstanak“ u ulozi promotora će govoriti  prof.dr. Rifet Šahinović i prof. dr. Mujo Begić.

Budite dio ovog iznimnog događaja i ne propustite promociju ovog vrijednog djela.