Promocija knjige u Kulturnom centru Bihać

Promocija knjige Bihać
Sinoć je u prostorijama Kulturnog centra održana promocija knjige "Proljeće njihove jeseni" autorice Kadife Tahirović Murajčić uz prisustvo velikog broja posjetioca.

 

Kadifa Tahirović Murajčić  iz Cazina, autorica je pet knjiga različite tematike - Vječna ljubav, Stihom kroz voljeni, ponosni Cazin, Kad ljubav zakasni, Nijemi krik i Nevjesta iz polja lavande.

Između ostalog, osvrnula se na status knjige i obrazovanja u društvu. Tahirović Murajčić je imala poruku i za mlade ljude u Bosni i Hercegovini.

U svojim djelima autorica se bavi problematikom žena, njihovim nedaćama, borbi za pronalaskom sreće, ljubavi i istinskim životnim vrijednostima, koje se danas, nažalost, gube.

Danas živi na relaciji Bihać-Sarajevo.

Promocija knjige ‘Proljeće njihove jeseni’ održat će se u srijedu, 17. juna 2020. godine, u velikoj sali Kulturnog centra Cazin.

Promotori su mr. Zuhra Hadžipašić, prof. Elma Mahmutović, dok je mjesto moderatora pripalo mr. Gorici Bukvić. Ovaj književni događaj učinit će još posebnijim talentirana Ena Đuzelić na gitari te Belkisa Arapović koja će publici čitati odlomke iz romana.