Pronađen nakon požara: Dvije godine u stanu čuvao mumificirani leš majke

Home

Pronađen nakon požara: Dvije godine u stanu čuvao mumificirani leš majke


Deset dana nakon požara koji je 22. septembra poharao prizemni stan u Ujevićevoj ulici u Rijeci, u njemu je otkriven mumificirani leš, koji još nije identificiran.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, velika je vjerovatnost da se radi o 70-godišnjoj stanarki M. U. koja je nestala prije duljeg vremena.

Od požara u stanu izgubio se trag i njezinom sinu, 42-godišnjem F. U., za kojeg se pretpostavlja da je u međuvremenu pobjegao u Njemačku gdje se i rodio.

Vjeruje se da je on i podmetnuo požar u stanu, ili barem omogućio da se on razbukta, prije no što je nestao.

Koliko je žena ležala mrtva u stanu, još nije precizno utvrđeno, ali pretpostavlja se da je preminula barem prije dvije godine, a maksimalno prije pet.

Tijelo su našli radnici tvrtke koja je ovlaštena za upravljanje zgradama i koji su u ponedjeljak temeljito raščistili stan s obzirom na to da je u njemu obitavao F. U. koji je, prema pričama komšija, “osobenjak sklon porocima te skupljanju smeća u kući”.

U vrijeme požara njega policija ni vatrogasci u stanu nisu zatekli, a do jezivog otkrića došli su nakon što je stan očišćen.

Komšije su nakon vatrogasne intervencije ispričali kako se iz spornog stana već godinama širio nesnosni smrad.

Inače, požara su se pribojavali s obzirom na to da je stan u prizemlju njihove zgrade postao krucijalni problem tokom zajedničkog suživota.

 

(Izvor: Fokus)

Tagovi
Objavio: Tue, 03/10/2017 - 21:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top