Pronađeno beživotno tijelo 30-godišnjeg Andrije Bilića iz Gruda za kojim se tragalo od utorka

l
U Grudama je pronađeno beživotno tijelo 30-godišnjeg Andrije Bilića u blizini njegove porodične kuće u mjestu Ružići, zbog čijeg je nestanka utorka 13. septembra organizirana velika potraga uz korištenje dronova i pasa tragača

Kako nam je kazano iz Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona danas, 15.09.2022. godine oko devet sati PU Grude je izvijestila dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva ZHK u Širokom Brijegu, Borislava Čuljka da je pronađeno beživotno tijelo osobe A.B. (1993) u blizini porodične kuće u Ružićima u unutrašnjem prostoru prikolice teretnog vozila.

"Dežurni tužitelj je izašao na mjesta događaja zajedno s djelatnicima PU Grude izvršio uviđajne radnje i tom prilikom je ustanovljeno da nema tragova nasilja i da se radi o nesretnom slučaju", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva ZHK Petrunjela Matijević.

Za nesretnim mladićem potraga je trajala od utorka 13. septembra, nakon što mu se oko 19 sati izgubio svaki trag.

U potrazi su učestvovali GSS Grude, GSS Ljubuški, GSS Široki Brijeg, HGSS Stanica Posušje, HGSS Čitluk, Granična policija, policija i mještani uz korištenje termalnih kamera, potražnih pasa i dronova.