Pronađeno tijelo mlade trudnice koju su komšije rasporile i uzele bebu

Home

Pronađeno tijelo mlade trudnice koju su komšije rasporile i uzele bebu

Kajakaši na Crvenoj rijeci otkrili su u nedjelju uveče tijelo nestale trudnice Savanna Lafontaine-Greywind.

Oko 400 ljudi tragalo je na područjima Farga i Moorheada, te obližnjih gradova i polja za 22-godišnjom djevojkom, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće kad je nestala u subotu, 19. augusta.

Kajakaši su pronašli njeno tijelo umotano u plastiku i bačeno u rijeku, gdje se zaglavilo za drvo, blizu mosta kod 90. avenije – saopštio je šef policije Farga David Todd.

Otprilike u isto vrijeme kad su kajakaši otkrili tijelo, drugi su pretražili obližnju farmu i pronašli neke sumnjive predmete zbog kojih policija vjeruje da je mjesto zločina.

Tijelo je izvučeno iz rijeke i identifikovano kao Savanna Lafontaine-Greywind – rekao je Todd, dodajući da je njena porodica obaviještena.

Tijelo će biti poslato na obdukciju.

Savanna živjela je u stanu sa svojom porodicom u sjevernom delu Farga. U subotu je izašla iz stana da pomogne komšijama iznad njih, kojima je bio potreban model za šivanje haljine. Nikad se nije vratila kući.

Policija je 24. augusta u istom stanu u koji je Savanna otišla pronašla zdravu, novorođenu djevojčicu.

Uhapšeni su Brooke Lynn Crews (38) i William Henry Hoehn(32), koji su živjeli u tom stanu. Oni su trenutno u pritvoru gdje čekaju formalnu optužnicu.

Vlasti treba da potvrde DNK testom da je Savanna majka pronađene bebe, iako su osumnjičeni već priznali da je dijete njeno.

Osim toga, osumnjičeni nisu ništa više rekli policiji. Beba je prevezena u bolnicu, a potom stavljena pod socijalnu zaštitu.

 

(Izvor: Fokus)

Tagovi
Topic
Objavito: Pon, 08/28/2017 - 19:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top